Galleri 27 ønsker velkommen til maleriutstilling med Hilde Grønstad Sunde (f.1967). Siden hun var student hos Hilmar Fredriksen ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole tidlig på 90-tallet, er det de visjonære landskaper som har kjennetegnet Hilde Sundes arbeider.

Som hos Peder Balke er det møtet med det dramatiske norske landskapet som preger hennes malerier. Hun har deltatt på en rekke kollektivutstillinger, og har også hatt flere separatutstillinger i hjemfylket Oppland. De siste årene har hun videreutdannet seg ved Institutt for Radér og Litografi ved SHKS (Statens håndverk- og kunstindustriskole).

Billeduttrykket befinner seg gjerne i et grenseland mellom visjon og virkelighet. Inntrykk fra reiser i Lofoten, på vestlandet og på Island, små notater og skisser, er blitt bearbeidet på lerretet til drømmeaktige, poetiske landskaper. Det dreier seg ikke om naturtro gjengivelser av faktiske landskaper hun har sett, heller ikke om abstraherte inntrykk av dem, men snarere om sammenføyninger av syn og sinn og temperament i et malerisk symbolspråk for det indre landskapet. Det kan lyde voldsomt, og bildene er ikke uten dramatikk, men samtidig er den romantiske patosen holdt i sjakk av hverdagslige kulturelle referanser i landskapet. Hus, båter og kraftlinjer danner støttepunkter som styrer betrakterens perspektiv. Samtidig bidrar disse konkrete referansene til å omdanne det romantiske landskapet, og løfte det inn i vår egen tid – som samtidig kulturlandskap. Selv oppgir Hilde Sunde Lars Hertervigs nærvær i landskapet og August Cappelens sans for det trolske som de viktigste inspirasjonskildene – foruten, naturligvis, den mest innflytelsesrike: sambygdingen Peder Balke.

Utstillingen åpner lørdag 8. februar kl. 13.00 og varer til 2. mars.

Velkommen!