YÔKE PEÔPLE’S GALLERY: REFLECTIONS

Se Junkyards kolleksjon sammen med Hildes orginalmalerier og tekst

Tittel: Varmt lys, olje på lerret. Størrelse: 80×87

En morgen på vei til mitt atelier var himmelen så brennende varm at det var nesten uvirkelig og bak denne ilden av lys, lå fjellene ganske så stille. Noen låvetak reflekterte lyset som om de hadde kontakt, mens andre gårder lå der ganske stille i morgentåke. Jeg henter inspirasjon fra slike øyeblikk, og av og til er opplevelsen så sterk at den sitter en stund og jeg kan notere den ned og arbeide videre med opplevelsen på atelieret.

Tittel: Villskog, olje på lerret. Størrelse: 140 x 150

Skogens rom åpner opp for mystikken, eventyret, lyset og forråtnelsen. Ja selve livet. Den inspirerer meg til å gå lengre inn i verdener bakenfor det rent synlige.

Tittel: Livsløp, olje på lerret. Størrelse: 100 x 105

Jeg blir ofte berørt av å se gamle låver og hus som er merket av tidens tann. De er på mange måter forgjengelige som oss, og i dette bildet ”Livsløp” er huset nesten blitt borte mellom gamle frukttre. Trærne danner tilsammen en innadvendt form som forsterker utrykket og at det er høst blir også symbolsk her …..livets høst. Alt er forgjengelig, men med et stort himmelrom over som rommer håp.

Tittel: Platå, olje på lerret. Størrelse: 100 x 120

Fjellene har fasinert meg siden jeg var ei lita jente. Ikke så rart da jeg kommer fra flatbygdene på Toten og de få gangene jeg var på ferie i barndommen gikk til Vestlandet. ”Platå” er et bilde som kom etter en tur i voksen alder over Strynefjell mot Ørsta. Dette snødekte platået som møtte himmelrommet ble sittende på netthinna mi. Fjell som stuper i fjorden, sarte fossefall innimellom truende, glattskurte fjellpartier og en liten båt som er på vei mot land. Det ble en livsreise.

Hilde Grønstad Sunde skiller seg ut ved sin naturlige følsomhet og håndverksmessige dyktighet. I maleriene sine klarer Sunde med sin vare men uttrykksfulle koloritt å formidle noe av naturens vesen fanget inn i øyeblikk når det taler for oss, berører oss.

Kilde: Galleri EKG