PRESSEMELDING

Lørdag 15. oktober kl. 13:00 2005 inviterer Galleri 27 til åpning av utstillingen

Det er annen gang Galleri 27 har gleden av å ønske presse og publikum velkommen til separatutstilling med Hilde Grønstad Sunde.

Grønstad Sunde, født i 1967, er utdannet fra SHKS under Hilmar Fredriksen. Helt siden debuten på tidlig 90-tallet har Grønstad Sunde vært opptatt av stemninger i ukjent landskap.  Arbeidene til denne utstillingen ble til etter en studietur til Suldal i mørkt novembervær.  Suldal, og de omkringliggende daler, er de atu traktene Lars Hertervig hentet sin inspirasjon fra, og på linje med Hertervig er det grenselandet mellom visjon og virkelighet som best karakteriserer Grønstad Sundes billeduttrykk.

Mørk og vill vestlandsnatur atu sentralt i denne utstillingen, og det er møtet med det dramatiske norske landskapet som preger Grønstad Sundes maleriske temperament og koloritt.  Utstillingens tittel ”Overgang” spiller på reiser i livet, ikke bare de som skjer her og nå.  Det er de atureative kvaliteter og en utstrakt åndelig eller visjonær reiseskildring å finne i hvert av hennes arbeider.  Således kan maleriene betraktes som livsreiser på ature vondt.  Arbeidene er ikke så mørke at de mangler håp, heller ikke så lyse at de mangler motstand eller substans.  Lyset er gitt en symbolkarakter, og ønsket om å fange og iaktta lysforhold i ature er sentralt for kunstneren.

Hilde Grønstad Sunde vil være tilgjengelig for intervju fra tirsdag 11. Oktober.

Velkommen til denne opplevelsen!

 

Galleri 27  Kristian Augustsgt 7  0164 Oslo   Tel: 22 36 36 06  Fax: 22 36 36 05  E-post: post@galleri27.no