Det har vært en glede å få denne oppgaven! Det å jobbe med temaet innejinter kjentes veldig godt og jeg skulle gjerne ha fortsatt videre med dette arbeidet. Det fikk meg til å tenke tilbake på min oldemor Karine Jakobsen som var tjenestejente på flere av gårdene på Østre Toten. Tjenestejentene jobbet hardt, og jeg kan tenke meg de var gode til å vaske, brette tøy, bløtlegge klær, servere supper og alskens mat på storgårdene på Toten.

At ei innejinte ser ut og drømmer seg litt bort etter å ha redd opp senga på Hannibals rom, eller innejinta som kommer inn i rommet med bøtta er nok ikke langt unna sannheten. At innejinter tok seg ei pause etter hardt arbeid tror jeg også. Jeg har tolket innejinter på flere måter. Småjenter som ble pyntet og måtte sitte pent, unge hustruer som levde gjennom minner osv. …..de ble også på en måte innejinter.

God fornøyelse!